Stipendiater 2023

Konstnärerna Gisela Beckius och Sigridur Huld Ingvarsdottir tilldelades den 14 oktober 2023, Väsby Konsthalls Akvarellstipendium på 5000 kr vardera.

JURY 2023:
Gunnel Moheim(Kro)
Gunilla Sundin Blomgren
Weikko Kuuzela

Juryns utlåtande:

Sigridur Huld Ingvarsdottir
Vi kom att tänka på Werner Aspenströms dikt om gråsparven, ”Den har ett stort projekt på gång, leva en dag till och en natt till, och en dag till”. I kråkornas och kajornas gestaltning ser vi de vildas kamp för överlevnad i det urbana. Vi ser också teknisk skicklighet i måleri och berättande.

Återvinning?
Urban Wildlife

Gisela Beckius
Det finns en naturlängtan och sinnlighet i bilderna. En helhet i koloriten, fin rörelse och rytm i grenverk och vatten. Med en spännande detaljrikedom lyckas konstnären hålla ihop bilderna till en helhet.

Down the river
Stay a While

Gisela, med rötter i Estland, är bosatt i Enebyberg, utbildad i konst, fotografi och som konsertpianist i Kanada. Hon gör numera övervägande stora akvarellmålningar fyllda av ljus och färg inspirerade av hennes kärlek till naturen.

Sigridur är född på Island, bosatt i Uppsala. Var hon än bor letar hon efter djuren och nu undersöker hon djurlivet runt storstaden. Fåglar har en stark närvaro i stadsmiljön och med akvarell vill hon visa hur vårt skräp har blivit fåglarnas matrester.

Stort Grattis till årets stipendiater!
/Väsby Konsthalls Vänner