Kommande utställningar

”Nallar. Sexy snowman. Stay away, send help. Klocka. Spöke. Önskar den här nallekillen fanns på riktigt. Ska spara den här så kan man sy nåt sen. Älskar pumpor också, lite samma kategori som nallar. Känner mej inspirerad av Michael Myers nu med, alltså karaktären då, blåställ osv, jag är ingen seriemördare. Remember when I was your snowman, outside your window everyday. God jul, merry xmas, gott nytt år. Gå ut i snön, men jag kan inte för jag är inside your brick wall.”


Tova Berglund

Truls Mårtensson försöker förstå världen, oftast genom keramik. I hans händer växer både sorgliga och humoristiska narrativ fram, dolda under lager av mer eller mindre kända referenser, inte sällan från populärkulturens värld. Utställningen på Väsby Konsthall handlar om döden. Tror han. Döden har nödvändigtvis inte varit mer närvarande i hans liv den senaste tiden. Han har bara börjat tänka mer på den.Truls tog examen från Konstfack 2022 och har sedan dess ställt ut i bl.a. Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Hans ateljé ligger i Gustavsberg.

Med fokus på den sårbara människan arbetar Maria experimentellt och sökande. Processen är viktig och alltid lika spännande. Hon använder sig främst av teckning och konstgrafiska metoder för att undersöka och uttrycka sig. Hennes bildvärld kan vara stundom drömsk och sagolik men också ganska mörk med starka och känsliga bilder. Genom konsten vill hon få människor att stanna upp och kliva in i en annan verklighet för en stund. Maria vill väcka tankar hos betraktaren, skapa dialog och öppna för nya perspektiv.


Vi fortsätter att bjuda in akvarellister från när och fjärran till höstens stora Akvarellsalong, öppen för alla. Vår nya lokal i Sigma möjliggör även att anpassa rummet med flyttbara väggar. Det blir som en ”ny” utställningslokal varje salong! Drygt åttio akvareller passerar juryns nålsögon. Akvarell är väl alltid akvarell… Jo, men tänk vilken otrolig mångfald som visas upp när de antagna bilderna hängs upp. Inlämning sker per post eller personligen onsdagen den 9 oktober och söndagen den13 oktober. Vi tar inte emot gicléetryck, det räknar vi som en grafisk metod, vi vill ha original. Alla verk ska vara försedda med en bra upphängningsanordning. Regler och anmälningsblankett finns på hemsidan. Mottagaren av akvarellstipendiet från Väsby Hem och Upplands Väsby kommun presenteras på vernissagedagen.

Välkomna!

En lek med okända

Bild kommer ur bild, bakom varje bild döljer sig andra bilder, synminnen i en vindlande lång kedja av associationer. Grundmaterialet i mina målningar är mina egna foton på okända människor, fotograferade på gator och torg. Jag bygger ett rum, en plats, ett nytt sammanhang åt den ofrivilliga modellen, försöker lyfta fram den anonyma människan och ge den, om än undanskymd, en plats i konsthistorien.

Jag använder mig av en teknik med rötter från 1600-talet; med tempera och snabbtorkande oljor i egentillverkad oljefärg. Och det är inte av romantiska eller nostalgiska skäl utan för att det är en mycket rationell teknik för de uttryck jag eftersträvar.

Torbjörn Länk